Poštovani,

obavještavamo vas da je pokrenuta Akcija solidarnosti Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBiH i Udruženja građana oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo.

U srijedu 28. 05. 2014. u periodu od 9.00 do 16.00 sati, u prostorijama Udruženja građana oboljelih od dječije cerebralne Kantona Sarajevo u ulici Marka Marulića broj 13. Sarajevo vršit će se prikupljanje pomoći članovima Udruženja roditelja djece oboljele od cerebralne paralize mikrocefalije i hidrocefalusa “DLAN” iz Zenice i Udruženja osoba sa cerebralnom paralizom i drugim onesposobljenjima iz Sapne koji preživljavaju izuzetno teške trenutke prouzrokovane poplavama i klizištima.

Prema trenutnim informacijama šest porodica osoba s cerebralnom paralizom u Zenici je izmješteno iz svojih domova kod rodbine i prijatelja, dok je u Sapni riječ o četiri porodice koje su ugrožene klizištima.
Molimo sve dobre ljude da po ko zna koji put pokažu svoju solidarnost i pomognu u prikupnjanju: hrane, vode, odjeće, obuće, higijenskih potrepština, pelena za djecu, pelena za odrasle, nužnih stolica, zavoja… kako bismo ovim porodicama bar na trenutak olakšali ovu tešku situaciju.

Unaprijed zahvalni,

Prof dr Emira Švraka
Predsjednica Saveza udruženja osoba s cerebralnom paralizom FBIH

Nevenko Novotni
Predsjednik Udruženja građana oboljelih od cerebralne dječije paralize Kantona Sarajevo