Promocija priručnika Računa se sposobnost, a ne onesposobljenje – Sport i unapređenje kvaliteta života djece s cerebralnom paralizom i djece s oštećenjem sluha i govora i njihovih obitelji, autora Prof. dr Emire Švraka, Doc. dr Naima Salkića, Dženana Podbičanina, prof. tjelesnog odgoja i Bekira Mujezinovića, socijalnog radnika.

Promocija će se održati u ponedjeljak, 07.11.2016. od 15.00 – 16.30h u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimir Nazor“ Sarajevo, Ul. Azize Šaćirbegović br. 80.

Promotori su Nadija Bandić, pomoćnica ministra za udžbeničku politiku, analitiku i izvještavanje u obrazovanju i nauci, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke; te recenzenti Prof. dr Gordana Manić i Doc. dr Amila Jaganja sa Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu. A o samoj knjizi će govoriti autori.

Specijalni gosti će biti Nadir Hajro, wheelchear bodybuilder s CP i trener Mirsad Terzo. A osim njih prisutni će biti i dobitnici nagrada na konkursu Saveza za najbolji dječiji crtež i literarni rad, te će biti prikazan i dokumentarni film ”Čovjek čelične volje”.

Izvor: www.valetudo.ba